понеділок, 15 липня 2024 р.

 

ДІТЯМ ПРО КОНСТИТУЦІЮ УКРАЇНИ. Правова абетка

 У Клепачівській сільській бібліотеці був організований захід під назвою "Дітям про Конституцію України", правова абетка.

  28 червня наша країна відзначає День Конституції України – Основного Закону нашої держави, де закріплені фундаментальні цінності українців. Це – свобода, справедливість, гідність, демократія, правова держава та мир. Зміст Конституції спрямований на забезпечення суверенітету України. Бібліотекарка ознайомила користувачів з   правовими знанннями. Розповіла присутнім про Конституцію України: починаючи від Конституції Пилипа Орлика - до Конституції 1996 року.  В ігровій формі нагадала юним читачам  про вікові права людини і громадянина України.

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, було багато живого спілкування, слухачі ставили цікаві та допитливість питання.



 Свято вогню і Купала

Етноподорож

  З глибини віків до нас прийшло Купало - свято літнього сонцестояння, молодості та кохання. За своєю суттю - це свято єднання із природою її вічною красою.Від того як шанували це свято залежав майбутній урожай. Бібліотекаркою Н.Г. та завідувачкою клубом було проведено етноподорож.

  Захід, який спонукав діток помандрувати шляхом наших традицій та звичаїв. Діти дуже жваво брали участь у всіх конкурсах та вікторинах, але найбільше їм сподобалось шукати «квітку папороті», іграх з використанням води. У кінці заходу усіх дітей пригощали смачними варениками з картоплею та капустою.

  Тож не дарма кажуть, що з прадавніх часів до нас йдуть життєві мудрість та настанови, які закладають в українських обрядах. У них - світ відчуття та світосприйняття нашого народу, у них взаємодія між людьми, цінність духовної культури. Як рідна мова звичаї обʼєднують людей  в один народ.