понеділок, 27 травня 2024 р.

ВИВЧАЙ ЄВРОПУ - ЗМІНЮЙ КРАЇНУ

  День Європи - свято, що відзначається 9 травня в Україні, Європейському Союзі та інших країнах на відзначення Миру та Єдності на європейському континенті. 

  Щоб рухатися уперед потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати і поважати своїх сусідів. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали.

  «Європа - наш спільний дім 
   Європа - колиска усіх країн!»

 До європейського союзу входить 27 могутніх країн.

   У клепачівській сільській бібліотеці було проведено захід « Вивчай Європу - змінюй краї». Бібліотекарка Н.Г. познайомила з однією з країн Євросоюзу - Францією, а саме: її географічним положенням, традиціями, звичаями, культурою, відомими літературними діячами, творами, живописом, кухнею, яка славиться кращими у світі стравами.

Даша Підтоптана підготувала повідомлення про життєвий та творчий шлях письменників Франції: Ж. Верном, О. де Бальзак, О. Дюма та ін., а також розповіла про ті цікавинки з їхнього особистого життя.

   У кінці заходу обговорювали, що Франція - центр світової моди. Франція - завжди вважалася законодавицею моди. Про французькі елегантні одяг і взуття, мріяли модниці усього світу.

Дізналися про будинок мод Версаче, Коко Шанель, Луї Ферро, косметичні фірми «Camay” і “L’Oréal” та ін.

На цій романтичній ноті закінчили захід про сучасну країну Францію. І побажали одне одному як побажав французький Андре Моруа у своїй новелі «Фіалки щосереди», фіалок щосереди в родині, сім’ї, у школі, на роботі, у стосунках з людьми.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар